- Όσκαρ πρώτου αντρικού ρόλου (Al Pacino). Υποψήφιο για καλύτερη ταινία, σκηνοθεσία και διασκευασμένο σενάριο.
- Χρυσή Σφαίρα καλύτερης ταινίας (δράμα), πρώτου αντρικού ρόλου (Al Pacino) και σεναρίου. Υποψήφιο για δεύτερο αντρικό ρόλο (Chris O’Donnell).
- Υποψήφιο για Bafta σεναρίου.
Ο συνταγματάρχης Φρανκ (Αλ Πατσίνο) έχει συνταξιοδοτηθεί από τον Αμερικανικό στρατό. Είναι τυφλός και δε μπορεί να εξυπηρετηθεί μόνος του. Ο Τσάρλυ (Κρις Ο' Ντόνελ) είναι μαθητής και ανυπομονεί να ξεκινήσει τις πανεπιστημιακές του σπουδές. Για να μπορέσει να βρεί τα χρήματα να επιστρέψει σπίτι του για τα Χριστούγεννα, αναλαμβάνει να φροντίσει τον Φρανκ την ημέρα των Ευχαριστιών. Η ανηψιά του Φρανκ θεωρεί ότι αυτό θα είναι κάτι εύκολο για τον Τσάρλυ αλλά δεν έχει αξιολογήσει σωστά το γεγονός ότι ο Φρανκ σκοπεύει να περάσει την ημέρα των Ευχαριστιών στη Νέα Υόρκη.
Ο Αλ Πατσίνο καταφέρνει να συγκινήσει και να συναρπάσει με την αξέχαστη ερμηνεία του στο remake του Ιταλικού Profumo di donna (1972) και την τρυφερότητα του απέναντι στην παρτενέρ του σε ένα αξέχαστο τάνγκο, Γκαμπριέλ Άνγουαρ.












